Українських водіїв очікують нові правила, в Україні з'явилися автомобілі зі спецсигналами, який вони мають пропускати.

На транспорті, який перевозить бригади трансплантологів та доставляє органи та тканини для трансплантації, дозволено використовувати спеціальні звукові та світлові пристрої синього кольору. Про це повідомив Михайло Радуцький, голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Проблисковий маячок. Фото: Youtube
Проблисковий маячок. Фото: Youtube

Це важливе рішення, особливо сьогодні, коли немає можливості користуватися повітряним сполученням, а органи та тканини часто доводиться доставляти в інші регіони.

Часу ж для цього не так і багато – приміром, донорське серце може "жити" близько 5 годин, печінка трохи більше.

Чим раніше буде доставлено донорський орган, тим більше шансів на якісне проведення трансплантації. Такий супровід також покращує безпеку транспортування і в цілому підвищує ефективність роботи трансплант-команд.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше звуковий та сигнальний супровід могли використовувати лише бригади "швидкої", тепер це буде доступним для бригад трансплантологів у 32 медичних закладах, які проводять такі операції.

Нагадаємо, ми писали, що виїзд за кордон на авто: водіям нагадали про спеціальний режим, список документів.

Як повідомляв "Знай.ua" штрафи за перевантаження авто в Україні: водіям розповіли про нові правила на дорогах.

Також "Знай.ua" інформував, на українських АЗС продають підробки: де можна заправитися якісним бензином.