Водіям слід бути уважнішими до того, у якому стані вони сідають за кермо, адже крім штрафів в Україні можуть забрати автомобіль. Наразі діє правило, за яким авто можуть відібрати, якщо треті раз за рік водій за кермом знаходиться в алкогольному сп'янінні.

Тепер відповідальність хочуть посилити, підвищивши штраф за кермування в алкогольному, наркотичному, або іншого виду сп'янінні. Про це йдеться у зареєстрованому у Верховній Раді законопроєкті.

Водії. Фото: Youtube
Водії. Фото: Youtube

Через те, що більшість ДТП стаються саме через п'яних водіїв, автори документа пропонують встановити покарання за повторне керування машиною в нетверезому стані у вигляді штрафу розміром 51 тисяч гривень з подальшим вилученням автомобіля на користь потреб Збройних сил України.

Наразі за друге правопорушення штраф складає 34 тисячі гривень, а авто вилучають тільки на третє правопорушення.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Метою законопроєкту є підвищення безпеки дорожнього руху, зниження кількості ДТП шляхом посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, та як наслідок досягнення справедливого підходу до забезпечення автомобілями Збройних сил України, – йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, ми писали, що для дачників та мешканців сіл готують штрафи до 17 тисяч: за що можна "не сподобатися".

Як повідомляв "Знай.ua" в Україні водії не платять за популярний штраф, потрібно знати лише один секрет.

Також "Знай.ua" інформував, що відповідаємо чітко та чесно: українським водіям нагадали, як треба поводитися з копами, щоб не клопотати штраф.