Скраплений газ на українських АЗС продовжує дешевшати і середній цінник на нього вже впритул наблизився до 23 гривень за літр. Про це свідчать дані щоденного моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи "А-95".

У період з 7 по 8 березня середня ціна автогазу на заправних станціях опустилася до позначки 23,19 гривні за один літр. Загалом діапазон цін на це паливо по Україні тримається в межах 20,95-24,12 гривні за літр.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Дані моніторингу показують, що найбільше скраплений газ втратив у ціні на АЗС Neftek – подешевшав одразу на гривню, до 22,49 гривні за літр. У мережі WOG автогаз подешевшав лише на 8 копійок — до 23,86 гривні за літр. На ОККО за 7-8 березня цінник на це паливо не змінився.

Ціни на автогаз. Фото: enkorr
Ціни на автогаз. Фото: enkorr

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Найвища вартість зрідженого газу зафіксована у мережі АЗС Socar – 24,12 гривні за літр. Найдешевше заправитися автогазом можна у мережі "Авантаж 7" - по 20,95 гривні за літр. При цьому цінник на цей вид палива на даних АЗС не змінювався ні 7, ні 8 березня.

Фахівці вважають, що основною причиною здешевлення цього палива є вартість автогазу в Європі, яка знижується через достатні запаси у підземних газосховищах та завдяки теплій погоді.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що недоторканний запас зайвим не буде? Як посівна може вплинути на вартість палива в Україні.

Також наш портал інформував, що 7 років без прав та 40 тисяч штрафу: "хитрих" водіїв попередили, що в Україні заборонено так робити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, вже скоро в Україні зміняться ціни на пальне: чи вистачить запасів і що чекає на водіїв на АЗС.