Зимові холоди закінчилися, а значить настав час подумати про підготовку автомобіля до весняно-літнього періоду, зокрема налаштування кондиціонера. Робити це рекомендується в 4 кроки, щоб нічого не пропустити. Про це пише avtodream.

Зима закінчилася і з кожним днем ​​повертається тепло, тому слід перевірити та налаштувати кондиціонер, щоб у самий невідповідний момент він не підвів і не довелося страждати від задухи.

Підготовка кондиціонера авто. Фото: скрін youtube
Підготовка кондиціонера авто. Фото: скрін youtube

Крок 1

Потрібно замінити фільтри салону. Необхідно це робити регулярно, але перед початком сезону використання кондиціонера обов'язково. З новим фільтром кондиціонер працюватиме більш ефективно і в салон не потраплятиме пил.

Крок 2

Перевірка рівня холодоагенту: якщо він низький, слід долити необхідну кількість. Необов'язково робити це самостійно, адже таку послугу можуть надати у спеціалізованих автомайстернях.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Підготовка кондиціонера авто. Фото: скрін youtube
Підготовка кондиціонера авто. Фото: скрін youtube

Крок 3

Потрібно включити кондиціонер та перевірити його роботу. Якщо повітря не охолоджується або чути якісь сторонні звуки, слід звернутися до майстра.

Крок 4

Очищення кондиціонера. Робити це дуже важливо, адже в ньому можуть з'являтися бактерії та грибки, які не принесуть користі водію, ні пасажирам. Очистити кондиціонер можна за допомогою спеціальних засобів, що продаються у магазинах.

Раніше портал Знай повідомляв, не битий, не фарбований і їздив лише у свята: як уникнути покупки автомобіля після ДТП.

Також наш портал інформував кілька натискань і ніяких нервів: у додатку "Дія" заробив корисний для водіїв сервіс.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українські водії зможуть по-новому замовляти номери: у МВС розповіли, як зміниться процедура.