Автомобіль ЗАЗ-1102, який ми всі знаємо, як легендарну "Таврію", свого часу мав великий попит на багатьох ринках. Експорт машин вівся навіть на південноамериканський континент, де вони цінувалися за свою практичність та дешевизну. Як виглядала та сама експортна "Таврія", пише інформаційний портал "wheel-news".

ЗАЗ-1102 "Таврія" свого часу постачалася до Чилі. Цей експортний варіант оснащувався виключно базовим 1,1-літровим бензиновим двигуном потужністю 53 кінські сили. Максимальна швидкість автомобіля становила 140 кілометрів на годину. До сотні "Таврія" брала розгін за 20 секунд.

ЗАЗ-1102 "Таврія". Фото: скрін youtube
ЗАЗ-1102 "Таврія". Фото: скрін youtube

У Чилі продажі "Таврії" тривали лише рік - з жовтня 1990 року до листопада 1991 року. За цей період вдалося продати 1595 одиниць моделі. У документації експортного ЗАЗ-1102 були зазначені такі паспортні витрати: 21,7 км/л за середньої швидкості 90 км/год, 15,5 км/л на швидкості до 120 км/год та 14,5 км/л у місті.

ЗАЗ-1102 "Таврія". Фото: wheel-news
ЗАЗ-1102 "Таврія". Фото: wheel-news

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

На іншому континенті автомобіль позиціонували як максимально практичний і доступний автомобіль, втім, таким він вважається і в наших краях.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що село стайл: в Італії виявили рідкісну модифікацію "Таврії", яка була справжньою знахідкою для фермерів.

Також наш портал інформував, експериментальна версія, яку бачили одиниці: як виглядав найперший ЗАЗ-1102 "Таврія".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Дороги? Там, куди ми їдемо, вони не потрібні": в Україні несподівано з'явився DeLorean із "Назад у майбутнє".