Бензин та дизпаливо можуть знизитися у квітні через великі запаси автопального.

Про це заявив експерт, директор асоціації А95 Сергій Куюн для "Факти ICTV". Сезонні фактори з приходом весни не створюють суттєвий вплив на ринок пального. Сезонні фактори ніяк не впливають на цінник, адже ринок готовий до імовірного зростання споживання.

Заправка. Фото: Youtube
Заправка. Фото: Youtube

Дуже великі запаси у нас, а у січні та лютому 2023 року взагалі мали запаси більші, ніж у довоєнні місяці січня і лютого 2022 року. Саме цей фактор, а також те, що ціна на нафту тримається досить низько, все це створює потенціал для подальшого здешевлення, – каже експерт.

Сергій Куюн вважає, що умови зовні країни сприяють зниженню цін на автомобільне пальне, а саме на бензин і дизель. Він підкреслив, що валютний курс є визначальним чинником для цін на пальне, оскільки всі обсяги пального імпортує український бізнес.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Погодні умови та початок посівної не вплине на різкий зріст попиту на пальне. За словами експерта, тема посівної, початок якої, як правило, викликає занепокоєння щодо росту цін на пальне, не вплине на ринок пального.

Через зниження рівня промисловості та кількості транспорту в країні, стрибків споживання не очікується, а якщо вони й будуть, то на цінах це не позначиться.

Нагадаємо, ми писали, що автогаз в ціні в Україні може злетіти до гори: названа причина

Як повідомляв "Знай.ua" ціни на дизель впали, але почав дорожчати бензин: АЗС показали, скільки коштує паливо.

Також "Знай.ua" інформував, АЗС показали нові ціни на бензин, автогаз та дизель, що подешевшало найбільше.