Якщо ви вже багато прочитали про майбутній обов'язковий техогляд, який Україна має запровадити перед асоціацією з Євросоюзом, то ми маємо кілька важливих нагадувань. Водіям розповіли про способи, які допоможуть дізнатись про дату техогляду транспорту.

За словами експертів, термін проходження техогляду авто залежить від низки факторів, включаючи марку, модель, місце реєстрації, а також го випуску машини.

Про це вирішив нагадати один із українських автоблогерів, який публікує свої поради у мережі YouTube.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Водіям зазвичай надходять повідомлення про необхідність проходження техогляду поштою або електронною поштою, але є кілька способів дізнатися про дату техогляду.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Ви можете перевірити дату останнього техогляду у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу (СТЗ). Строк наступного техогляду зазвичай вказано на звороті СТЗ.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Перевірте дату закінчення страховки

Дата закінчення страховки автомобіля часто збігається з датою закінчення терміну проходження техогляду. Якщо у вас є поліс автоцивілки, перевірте його дату закінчення.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Перевірте інформацію на сайті Головного сервісного центру МВС

На сайті ДСЦ МВС України є можливість перевірити термін дії техогляду, запровадивши номер свого автомобіля.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Зверніться до сервісного центру або СТО

Ви також можете звернутися до сервісного центру, де регулярно проходите технічне обслуговування, та дізнатися, коли наступний техогляд має бути виконаний.

Варто зауважити, що незаконне використання автомобіля без дійсного техогляду може призвести до штрафів та обмежень у керуванні транспортним засобом. Тому слід стежити за датою проходження техогляду та своєчасно проходити його відповідно до вимог закону.

Нагадаємо, чи потрібно показувати поліції протокол про техогляд: юрист пояснив важливий нюанс.

Раніше повідомлялося, як виявити скручений пробіг на автомобілі: ознаки, які вказують, що вас намагаються обдурити.

Також, в Україні водії знайшли спосіб не платити великий штраф: "дірка" у законі.