Під час розмови мобільним телефоном за кермом реакція водія сповільнюється.

Йдеться про розмови мобільним телефоном за кермом автомобіля, щоб не створювати аварійних ситуацій на дорозі, водій має дбайливо виконувати правила дорожнього руху. Про це нагадали у патрульній поліції Запорізької області.

Квитанція, штраф - фото ukr.media
Квитанція, штраф - фото ukr.media

Патрульні пояснюють, що телефонна розмова уповільнює реакцію водія і заважає йому швидко реагувати на складну ситуацію на дорозі.

Робити так не варто, адже практично всі водії, за невеликим винятком, схильні до ефекту перемикання уваги з водіння на розмову. Увага концентрується на смузі руху, а навколишня інформація ігнорується, – повідомили в поліції.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Вести розмову телефоном можуть лише водії оперативних транспортних засобів при виконанні ними невідкладного службового завдання.

Небезпека за кермом, фото з вільних джерел
Небезпека за кермом, фото з вільних джерел

У решті випадків водіям загрожує штраф 510 грн згідно ч. 2 ст. 122 КУпАП,

Водночас закон не забороняє користуватися пристроями hands free, оскільки водій має можливість керувати транспортним засобом, використовуючи обидві руки, – зазначили правоохоронці.

Нагадаємо, ми писали, що не бійтеся техогляду, все одно доведеться пройти: коли українським водіям треба везти авто на перевірку.

Як повідомляв "Знай.ua" впіймав окуня — штраф 3 тисячі: в Україні встановили серйозні заборони на рибалку з 1 квітня.

Також "Знай.ua" інформував, подорожчання неминуче: українських водіїв попередили про підвищення цін на бензин та солярку.