Безпідставно зупиняють водія та перевіряють на алкотестері, особливо часто полюбляють це робити на блокпості.

Після чого можуть не роз'яснити права, вилучили посвідчення та направили до суду. Відповідальність — 17 000 грн і рік позбавлення права керування. Про те, як зберегти нерви та гроші розповів адвокат Руслан Сімутін.

Алкотестер. Фото: Youtube
Алкотестер. Фото: Youtube

Адвокат вирішив допомогти водіям, яких безпідставно звинувачують у алкогольному сп'янінні, та розробив інструкцію для водія. Виконавши деякі процедурні моменти, можна допомогти собі виграти суд.

Перша порада - не йти до суду без адвоката. За статистикою, у 99% випадків водій програє справу, та приходиться платити штраф.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Друге: необхідно слідкувати за повідомленнями про виклик до суду, а ще краще контролюйте їх через Реєстр судових рішень. За словами Сімутіна, обманюють і виносять рішення без вас.

Перед диханням у драгер, витребуйте сертифікат відповідності та свідоцтво про повірку. Це два різні документи, які часто відсутні.

Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info
Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info

А якщо вам їх не пред'явили або надали незавірену належним чином копію та склали протокол, то обов'язково про це зазначте, бо це – спрацює. — запевняє адвокат.

Дихайте у драгер двічі та з новим мундштуком – різниця відчутна. Обов'язково зазначайте про це у протоколі з формулюванням: "Не погоджуюся з результатами, прилад показує різні дані".

Вимагайте проходження освідування у лікарні не драгером, а із забором крові. Якщо свідками залучили медперсонал – обов’язково зазначте про це у протоколі. Якщо в лікарні акт освідування склала медсестра, НЕ ЛІКАР – обов’язково зазначте про це в протоколі.

Також адвокат радить контролювати, що підписують свідки після вашого освідування, бо поліція може вписати в пояснення навіть вигадані факти. Також, якщо протягом двох годин з моменту зупинки вас не освідували, тоді всі подальші дії поліції – незаконні. Напишіть про це в протоколі.

Нагадаємо, ми писали, що заправляйтеся та катайтеся: в Україні рекордно дешевшають солярка та бензин, що буде з цінами у квітні.

Як повідомляв "Знай.ua" українець перетворив свій "Запорожець" на гоночний болід, що розганяється до 250 км/год.

Також "Знай.ua" інформував, у ПФУ відповіли, якою має бути мінімальна пенсія у 65-річному віці.