Українець перетворив "Запорожець" на справжній гоночний болід, здатний розвинути швидкість до 250 кілометрів на годину. Як виглядає найшвидший ЗАЗ у світі і чим він ще особливий, повідомляє портал Hyser.

Творцем найшвидшого "Запорожця" став майстер спорту України з драг-рейсингу Сергій Соловченко. Він довгий час професійно займається ремонтами двигунів і в цьому напрямку досяг неабияких висот. Такі вміння і допомогли йому перетворити старенький ЗАЗ на справжню ракету на колесах.

Творець гоночного "Запорожця" Сергій Соловченко. Фото: скрін youtube
Творець гоночного "Запорожця" Сергій Соловченко. Фото: скрін youtube

Зазначається, що "Запорожець" автомайстер придбав у далекому 2004 році і кілька років експериментував із різними двигунами, а також удосконалював кузов.

Спочатку на ЗАЗ встановили два мотоциклетні двигуни від легендарного Suzuki Hayabusa - об'єм кожного по 1300 кубічних сантиметрів, по 175 кінських сил. Вже в такій комплектації автомобіль чудово показав себе на перегонах з драг-рейсингу.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Перероблений Запорожець, Фото: скрін youtube
Перероблений Запорожець, Фото: скрін youtube

Далі під капот "Запорожця" встановили двигун від американської легенди автопрому - "Мустанга Шелбі" потужністю 540 кінських сил. Також провели низку інших модифікацій, зокрема встановили нову коробку передач. Зазначається, що перероблений ЗАЗ розвиває швидкість до 250 кілометрів на годину і зупиняти "звіра" доводиться за допомогою парашутів.

Раніше портал Знай повідомляв таких всього два на планеті: як виглядає рідкісний сафарі-джип ВАЗ "Бора", мрія мандрівника.

Також наш портал інформував, домашній танк: стареньку "Таврію" перетворили на нестримний всюдихід на гусеницях.

Крім того, ми писали, цінували за практичність навіть за океаном: як виглядав експортний варіант легендарної "Таврії".