Запорізький автомобілебудівний завод вже давно не виробляє легендарного "Запорожця", але автолюбителі досі з теплом згадують цей автомобіль. Він мав чимало недоліків, але багато хто саме на ньому освоював майстерність водіння. Художник пофантазував, як міг би виглядати "горбатий" ЗАЗ у наш час. Про це пише Hyser.

Український дизайнер Костянтин Ніколаєв розробив сучасну версію легендарного "Запорожця" – ЗАЗ-970. Концепт-кар досягає 3890 мм завдовжки, 1795 мм завширшки і 1810 мм заввишки. Він має високий дорожній просвіт, що говорить про те, що автомобіль насамперед розрахований для їзди у сільській місцевості.

Сучасний "Запорожець". Фото: із мережі
Сучасний "Запорожець". Фото: із мережі

Сучасний "Запорожець" представлений одразу у двох версіях - пасажирській та комерційній. Інтер'єр автомобіля ретельно опрацьований і дає широкі можливості трансформації. Концепт-кар оснащений чотирма електродвигунами, що реалізують повний привод. Передбачається, що заряд батареї має вистачати на 250-550 км шляху, залежно від моделі.

Сучасний "Запорожець". Фото: із мережі
Сучасний "Запорожець". Фото: із мережі

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Втім, поки що новий автомобіль існує лише у вигляді зображення, а представники ЗАЗ не виявляли зацікавленості у втіленні проєкту в життя.

Раніше портал Знай повідомляв, ракета на колесах: українець перетворив свій "Запорожець" на гоночний болід, що розганяється до 250 км/год.

Також наш портал інформував, домашній танк: стареньку "Таврію" перетворили на нестримний всюдихід на гусеницях.

Крім того, ми писали нетиповий представник свого класу: як виглядав рідкісний праворульний "Запорожець", який не дожив до наших днів.