В Україні встановлено заборони та вимоги до перевезення дітей у автомобілях, які нерідко ігноруються. Як можуть покарати водія, який нехтує правилами, розповіли у Головному сервісному центрі МВС.

Згідно з правилами правил дорожнього руху, діти можуть перевозитися на передньому сидінні в автокріслі з моменту народження до трьох років, аналогічно це стосується і заднього сидіння. Сидіти на передньому сидінні, без використання дитячих пристроїв дозволяється, якщо зростання дитини становить не менше 145 сантиметрів, незалежно від віку.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

У випадку, якщо в автомобілі знаходиться дитина нижче зазначеного зростання, то повинні бути встановлені утримуючі дитячі системи. Такі пристрої можуть бути використані лише у транспорті, який оснащений ременями безпеки.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Наголошується, що перевезення дітей на руках у дорослих є порушенням. Це заборонено як на передньому, так і задньому сидінні. Нехтування правилами перевезення дітей загрожує водієві штрафом у розмірі 510 гривень та 850 гривень у разі повторного порушення протягом року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, штраф у 1,5 тис грн або позбавлення прав: українським водіям нагадали про "образливі" порушення, за які жорстко карають.

Також наш портал інформував, 680 гривень та за ґрати на 10 діб: українським водіям нагадали без чого не можна виїжджати на дорогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, чи є зайві 500 гривень? Водіям нагадали про популярне порушення, на якому копи продовжують заробляти.