На щорічній конференції з розвитку та планування інфраструктури стало відомо, що Комітет з транспорту та інфраструктури ВРУ працює над розробкою плану з перекладу українських водіїв та їх посвідчень, зокрема, на новий стандарт у країні.

Заступник голови комітету Юлія Клименко заявила, що в понеділку автолюбителям доведеться міняти "права" досить часто - кожні 10-15 років. А деяким взагалі... кожні п'ять років, проте це стосується виключно водіїв транспортних компаній. Це необхідно, щоб ще на один крок стати до вступу до Євросоюзу – такі терміни відповідають їхнім вимогам.

Автомобиль, фото: Знай.ua
Автомобиль, фото: Знай.ua

Завдяки спрощенню процесу отримання прав водія в Україні, оновлення документів не потребуватиме значних зусиль і часу. Громадяни зможуть звернутися до будь-якого сервісного центру всередині країни, незалежно від місця здобуття освіти з водіння.

Сервісні центри, розташовані по всій Україні, забезпечать навчання водінню, проведуть іспити та видадуть готові посвідчення водія.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Пробка з машин, скріншот: Youtube
Пробка з машин, скріншот: Youtube

Це сприятиме єдності системи та полегшить процес оновлення документів для водіїв – у рамках цифровізації та спрощення бюрократії, яка забирає дуже багато часу.

Нагадаємо, просто, дешево та ефективно: як відмити пожовклі фари на автомобілі, допоможе копійчаний засіб

Як повідомляв "Знай.uа", це не "повага", а порушення: українські водії зловживають важливою функцією авто

Знай.ua писав, штрафи в 40 тисяч гривень: за що карають українців на дорогах