Для наших читачів, які є водіями чи навіть власниками авто, є дуже важливе нагадування. Багато хто з нас, має помітити, що до України прийшла справжня весна, і водіям необхідно знати, що однією заміною зимової гуми на літню нововведення не закінчилися.

Так, в Україні з 1 травня 2023 року усі водії мають відреагувати на зміни у природі. З цієї дати для водіїв скасують одне із обов'язкових правил.

Про це водіям вирішили нагадати в одному із Сервісних центрів МВС.

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

У пункті 9.8 Правил дорожнього руху, що діють на території України, говориться, що з 1 травня скасовується необхідність включати денні ходові вогні та інші освітлювальні прилади.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

"З 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути включені денні ходові вогні, а у разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар", – йдеться у цьому пункті ПДР.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Слід зазначити, що це правило було створено за необхідності додатково позначати транспортний засіб в умовах недостатньої видимості в осінньо-зимовий період.

Отже, не включене ближнє світло чи ходові вогні вдень з 1 травня по 1 жовтня не вважаються порушенням правил дорожнього руху.

До слова, штраф за вимкнені задні ходові вогні обійдеться українським водіям у 510 гривень.

Нагадаємо, водіїв попередили про "скасування" важливого правила на дорогах: більше за таке не оштрафують.

Раніше повідомлялося, що це не "повага", а порушення: українські водії зловживають важливою функцією авто.

Також, штрафи у 40 тисяч гривень: за що карають українців на дорогах.