Запорізький автомобілебудівний завод свого часу випускав безліч модифікацій легендарного "Запорожця". Одним з таких був міні-пікап - ЗАЗ-968МП, який не був доступний для покупки звичайним автолюбителям. Як виглядав автомобіль, показують на сторінці 3a3_968m у instagram.

"Запорожець" не був ідеальним автомобілем, але мав чимало переваг, які цінували водії. Не вибагливість в обслуговуванні, економічність та відносна дешевизна робили машину привабливою для багатьох автолюбителів. Чималим плюсом були різні модифікації.

"Запорожець". Фото: скрін youtube
"Запорожець". Фото: скрін youtube

Наприклад, спеціальні версії "Запорожця" випускали для людей з обмеженими можливостями, зокрема це моделі 3A3-968МБ та ЗАЗ-968МР. Але також вироблялася і цікавіша модифікація, яка не була доступна всім бажаючим.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Мова про ЗАЗ-968МП, який був по суті міні-пікапом. Автомобіль мав лише два сидіння, а замість задніх пасажирських місць був простір для перевезення вантажів. Цей пікап використовували для внутрішньозаводського транспорту, тому в наші дні його можна побачити або на фотографіях, або в тематичних музеях.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Горбатий" нового покоління: як міг би виглядати сучасний "Запорожець" на електротязі та з повним приводом.

Також наш портал інформував, домашній танк: стареньку "Таврію" перетворили на нестримний всюдихід на гусеницях.

Крім того, ми писали нетиповий представник свого класу: як виглядав рідкісний праворульний "Запорожець", який не дожив до наших днів.