Для всіх наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем або є власниками транспортних засобів з двигуном внутрішнього згоряння, є дуже важливі новини.

Справа в тому, що в Україні є штрафи у розмірі від 3 до 40 тисяч гривень. І важливо знати, за які такі порушення можна залишитися без солідної суми грошей.

Про це розповів український автоблогер YouTube-каналу "Автотема".

Авто, скріншот: YouTube
Авто, скріншот: YouTube

Повідомляється, що з 1 квітня 2023 року запрацювали нові штрафи для водіїв, запроваджені ще 2021 року ухвалою Кабінету міністрів України №1007.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Ця постанова була прийнята з метою трансформації держави у бік європейських цінностей, а саме, у посвідченнях водія, що видаються зараз, є одна дуже значна деталь - відмітка про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Ця позначка вказується у графі 12 документа за допомогою коду "78". За наявності водії зможуть керувати автомобілем тільки з автоматичною коробкою передач, а за відсутності будь-якої.

Якщо патрульний зупинив водія на автомобілі з механічною коробкою передач, а у посвідченні водія буде код 78, то вперше водієві випишуть штраф у розмірі 3 400 гривень. А от у разі повторної зупинки протягом року сума штрафу збільшиться та становитиме 40 800 із забороною на керування транспортним засобом.

Нагадаємо, без штанів та прав? В Україні хочуть збільшити штрафи для горе-водіїв, що потрібно знати.

Раніше повідомлялося, дзижчить, немов дрон-камікадзе: в Україні водіям готують новий штраф за "гучне" порушення.

Також, українських водіїв почали карати: скільки доведеться "відвалити" за популярне порушення.