Для наших читачів, які мають відношення до керування автомобілем, або навіть є власниками транспортних засобів, є дуже важливі новини з приводу правила, про яке багато водіїв просто забувають. Цього разу поговорить про сумнозвісну "аптечку".

Згідно з українськими правилами дорожнього руху, в Україні заборонено використовувати авто без медичної аптечки з нанесеними на неї відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена (мотоцикл, легкове або вантажне авто, автобус, мікроавтобус та інше).

Про це вирішили нагадати українським водіям на порталі "Автотема".

Аптечка, скріншот: YouTube
Аптечка, скріншот: YouTube

За словами юристів, в жодному нормативному документі не передбачено штрафу за водіння особистого автомобіля без аптечки. Тобто автомобіля, який не використовується для надання послуг із перевезення пасажирів. Автомобіліст відбудеться лише попередженням.

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Інша справа – відсутність аптечки в транспортному засобі, який використовується, наприклад, як таксі. Таке порушення тягне за собою накладення штрафу – 680 грн, згідно зі статтею 121 КУпАП.

Аптечка. Фото: скріншот youtube
Аптечка. Фото: скріншот youtube

При повторному подібному порушенні протягом року на водія, крім штрафу, чекає позбавлення водійського права на строк від 3 до 6 місяців або адміністративний арешт на строк від 5 до 10 діб.

Нагадаємо, в Україні пішоходів почали масово штрафувати за порушення правил дорожнього руху. Зокрема, за перехід ними проїжджої частини в невстановлених місцях.

Нагадаємо, відновлення посвідчень: кому не обміняють через електронний кабінет водія.

Раніше повідомлялося, за що водіям не виписують штрафи: порушення, за які лише налякають.

Також, без штанів та прав? В Україні хочуть збільшити штрафи для горе-водіїв, що потрібно знати.