Багато наших читачів пам'ятають, що ще рік тому всі авто в Україну завозилися під "нульовим" розмитненням, проте влітку податок вирішили повернути. З того часу питання безкоштовного розмитнення порушували як народні депутати, так і пересічні громадяни.

Днями в українському парламенті зареєстрували новий проєкт закону, який передбачає ввезення автомобілів без сплати податків та зборів тим людям, які втратили свій транспорт через воєнні дії.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання "Судово-юридична газета".

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Відповідний законопроект №9209 зареєстрував народний депутат від партії "Слуги Народу" Сергій Гривко. Їм передбачено, що українці, які втратили автомобіль через бойові дії (машину було вкрадено або знищено), можуть ввезти з-за кордону без сплати податків стільки ж автомобілів, скільки було втрачено під час війни.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Верховна Рада України, скріншот: Youtube
Верховна Рада України, скріншот: Youtube

Під час цього потенційний покупець автомобіля з Європи має надати всі документи, що підтверджують, що авто було втрачено. При цьому заяву про зникнення транспортного засобу власник повинен буде подати не раніше як через 1 місяць після завершення бойових дій на певній території.

Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube
Розмитнення авто на кордоні, скріншот: YouTube

Наразі питання повернення пільг упирається у противників цієї ідеї, які наголошують на великих втратах бюджету через відсутність оподаткування, а також на тому, що під час пільгового розмитнення в Україну було ввезено чимало дорогих та преміальних авто.

Нагадаємо, водій прийняв душ на стоянці та його гаманець "схуд" на 250 тисяч гривень: як це сталося.

Раніше повідомлялося, в українців готуються відбирати землю та житло на 10 років заради "країни": до суду навіть не дійде.

Також, гаманець буде цілим: в Україні водіям почали скасовувати штрафи за популярне порушення.