В Україні хочуть внести зміни до процесу розмитнення автомобілів, спростивши його для окремих категорій громадян. Відповідний законопроєкт наразі не ухвалено, але вже розглядається Верховною Радою.

Так, в Україні роздумують над тим, щоб дозволити пільгове розмитнення для учасників бойових дій та військовослужбовців. Передбачається, що діятиме своєрідний "ліміт" - без митних платежів дозволять ввезти один автомобіль для власних потреб.

автомобіль, Розмитнення: скриншот youtube ТСН
автомобіль, Розмитнення: скриншот youtube ТСН

Поки подальша доля законопроєкту не відома, але якщо його таки ухвалять, то громадяни, які мають статус УБД і забезпечують національну безпеку та оборону, будуть звільнені від сплати податків при розмитненні. Особливі умови не поширюватимуться на цивільних осіб, які постраждали від бойових дій.

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому у документі передбачені деякі обмеження. Наприклад, ввезене в Україну автомобіль не можна буде продати протягом трьох років з моменту реєстрації. У разі нехтування цим обмеженням автовласнику доведеться сплатити всі митні платежі.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, чи встигли оформити картку на родичів? Українським водіям показали, чим обернеться несплата штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Також наш портал інформував, порушив – розщедрюйся: водіям у рази піднімуть штрафи за поширене порушення, скільки доведеться викласти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дмухайте в трубочку, будь ласка: в Україні запустили нові перевірки на сп'яніння, водіям радять приготуватися.