Для наших читачів, які щодня мають справу з автомобілем, є важливі новини. Ви повинні знати, що в Україні на тлі зниження цін на автогаз власники авто почали частіше встановлювати газобалонне обладнання (ГБО) на свої "ластівки".

Про це стало відомо завдяки даним від Інституту досліджень авторинку.

Українські АЗС, скріншот: YouTube
Українські АЗС, скріншот: YouTube

Згідно з свіжою інформацією, у березні 2023 року українцями було зареєстровано переобладнання 3,1 тисячі автомобілів для роботи на ГБО.

Динаміка встановлення ГБО в Україні, дані: Інститут досліджень авторинку
Динаміка встановлення ГБО в Україні, дані: Інститут досліджень авторинку

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ця цифра більша на 47,6% порівняно з лютим 2023 року. Статистика свідчить про те, що з початком весни активність із переведення машин для роботи на газі суттєво зросла.

Українські АЗС, скріншот: YouTube
Українські АЗС, скріншот: YouTube

Ціни на автогаз в Україні

Станом на 20 квітня середня вартість автогазу на АЗС сягнула 21,75 грн. Якщо порівнювати із цінами минулого року, то вартість автогазу знизилася практично на 50%. Тепер водіям набагато приємніше їздити на АЗС і вибирати газ як основне паливо для своїх авто.

Ціни на автогаз, скріншот: Minfin
Ціни на автогаз, скріншот: Minfin

Також нагадай нашим читачам, що на аукціоні "Укргазвидобування" 12 квітня ціна на автогаз зросла на 350 грн/т, до 34 800 грн/т. На аукціоні було реалізовано близько 1,2 тисяч тонн LPG. На торгах "Укрнафти", що відбулися на день раніше, було продано 4 тис. т автогазу. Ціна його реалізації становила близько 34 300 грн/т (-100 грн/т у попередні).

Нагадаємо, автогаз дорожчає, але падають ціни на бензин: АЗС показали, як змінилася вартість палива в Україні.

Раніше повідомлялося, якими будуть ціни на пальне в Україні після повернення акцизів: прогнози експертів.

Також, ніяк не можна позбутися Коломойського: Сергій Корецький з "Укрнафти" заплатить 285 мільйонів охороні олігарха.