Для наших читачів, які стосуються водіння авто, а також для всіх пішоходів, є дуже важливі новини. Справа в тому, що українців вже карали штрафами за перехід дороги у невстановленому місці.

Тепер є інформація, що пішоходів найближчим часом зобов'яжуть включити в елементи одягу світлоповертаючі елементи, а ще їх називають просто "флікери".

Про це стало відомо завдяки новій пропозиції від нардепа "Слуги народу" Володимира Крейденка.

Пішоходи з флікерами, скріншот: YouTube
Пішоходи з флікерами, скріншот: YouTube

Народний депутат уже зареєстрував проект закону №9203 "Про внесення змін до статті 127 Кодексу України про адміністративні правопорушення…".

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

За словами депутата, низька видимість пішоходів у темний час доби за статистикою є однією із найпоширеніших причин тяжких аварій. Тому він пропонує зобов'язати пішоходів носити на одязі світлоповертаючі елементи.

Авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube
Авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

Також новий законопроект передбачає покарання за пересування проїжджою частиною або узбіччям у темний час доби або в умовах недостатньої видимості без використання світлоповертаючих елементів (стрічки, наклейки, жилета тощо) або без знаходження в одязі, що має світлоповертаючі елементи у вигляді штрафу у розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 255 грн.

Пішоходи з флікерами, скріншот: YouTube
Пішоходи з флікерами, скріншот: YouTube

Проте сам розмір штрафу не є головним. Адже у разі дорожньо-транспортної пригоди "в умовах недостатньої видимості" відсутність світлоповертаючих елементів може використовуватися як доказ на користь відсутності вини водія у наїзді на пішохода, переконаний нардеп.

Нагадаємо, водії та пасажири тепер рівні: в Україні вирішили рекордно підняти штрафи, до 500 тис грн.

Раніше повідомлялося, пасажири на вихід: нардепи вигадали нові штрафи за популярні порушення правил дорожнього руху.

Також, готуйте місце для паркування: українцям знову можуть дозволити безкоштовно завозити авто з Європи.