У нашій країні іноді трапляються ситуації, коли автомобілістам виставляють штрафи, які не надто досвідчені водії легко можуть сплатити... хоч на них не варто погоджуватися та краще заперечити.

Наприклад, вас могли зупинити і зажадати заплатити за відсутність медичної аптечки в особистому транспортному засобі. Незважаючи на те, що, згідно з правилами дорожнього руху в Україні, експлуатація транспортного засобу забороняється, якщо він не оснащений медичною аптечкою, на якій має бути зазначений тип транспортного засобу, для якого він призначений (мотоцикл, легковий чи вантажний автомобіль, автобус, мікроавтобус тощо). п.), за даними юридичних експертів, це правило не стосується "легковик". Про це повідомляє Hotline Finance.

Авто на дорозі. Фото: Youtube
Авто на дорозі. Фото: Youtube

Тим часом аптечка в таксі має бути обов'язковою. В іншому випадку водія можуть оштрафувати на суму 680 гривень, згідно статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У разі повторного порушення водія можуть позбавити права керувати транспортним засобом на строк від шести місяців або накласти адміністративний арешт на строк від 5 до 10 днів.

Нагадаємо, автомат краще за дрифткар: любителям поганяти Києвом видали повістки

Як повідомляв "Знай.ua", додайте 10-11 гривень: на водіїв чекає шалене подорожчання палива

Знай.ua писав, 680 гривень і за ґрати на 10 діб: українським водіям нагадали без чого не можна виїжджати на дорогу