Запорізький автомобілебудівний завод має багату історію та час свого існування випустив безліч моделей, які мали успіх на ринку. Зокрема, велася робота над різними модифікаціями автомобілів. Свого часу розроблялася "Таврія" у кузові пікап, яка так і не потрапила на конвеєр.

Інженери автоЗАЗу наскільки дозволяли можливості, експериментували над модельним рядом. Втім, багато модифікацій так і не стали на масове виробництво. Яскравим прикладом тому "Запорожець" у кузові пікап. Автомобіль випускався в обмеженій кількості та лише для внутрішнього використання заводу. Втім є автомобілі, яким пощастило ще менше.

"Запорожець". Фото: скрін youtube
"Запорожець". Фото: скрін youtube

Так, у мережі показали унікальний знімок "Таврії", але не простий, а з досить незвичними модифікаціями. Насамперед автомобіль отримав містку вантажну частину на місці задніх сидінь. Також було збільшено кліренс, що розширювало можливості його пересування у складних місцевостях. Замість заводського двигуна було встановлено двигун від ВАЗ-2108.

Пікап "Таврія". Фото: із мережі
Пікап "Таврія". Фото: із мережі

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

В результаті вийшов компактний і досить потужний позашляховик, втім, незважаючи на унікальність моделі, її так і не дали зелене світло на серійне виробництво.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Запорожець" для мажорів: в Україні засвітився "елітний" Golden ZAZ у кузові кабріолет.

Також наш портал інформував, в Україні засвітився Off-Road "Запорожець" з мотором від "Газелі" та підвіскою УАЗ: брутальний та потужний.

Крім того, ми писали, що українець на базі ЗАЗ створив шикарну репліку Lamborghini: такої красуні не було навіть у Майкла Джексона.