В Україні готують нову заборону водіям. Поки що обмеження існує лише у вигляді ідеї, але в Офісі президента планують закріпити все на законодавчому рівні. Що чекає на українських водіїв, розповів радник ВП Михайло Подоляк в ефірі "24 Каналу".

Михайло Подоляк зазначив, що невдовзі в Україні може з'явитися нове обмеження для водіїв – під заборону потраплять автомобілі без глушника. Справа в тому, що звук машини без глушника нагадує звук іранського дрона-камікадзе, тож пересування таких транспортних засобів хочуть обмежити.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Зазначається, що контролювати рух автомобілів без глушника на законному рівні будуть патрульні, але доки не ухвалено офіційне рішення про заборону, вони не можуть навіть зауважити водія на відповідному транспортному засобі.

Автомобілі. Фото: скрін youtube
Автомобілі. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Втім, якщо народні депутати підтримають заборону їздити без глушника, то патрульні матимуть повноваження для контролю цього питання. Яким може бути покарання порушникам, ймовірно, стане відомо, коли нардепи розроблять відповідний законопроєкт.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, штраф у 1,5 тис грн або позбавлення прав: українським водіям нагадали про "образливі" порушення, за які жорстко карають.

Також наш портал інформував, 680 гривень та за ґрати на 10 діб: українським водіям нагадали без чого не можна виїжджати на дорогу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, навіть із перегаром не можна: українських водіїв зроблять пішоходами на 10 років, після штрафу у 68 тисяч .