Запорізький автомобілебудівний завод розробляв безліч моделей автомобілів, але багато хто з них залишився практично невідомим, адже не потрапив у серійне виробництво. Так, у мережі показали невідому модель "Запорожця". Фото опублікували на сторінці zazblogua в соціальній мережі instagram.

Легендарний "Запорожець" відомий, мабуть, кожному автолюбителю, адже свого часу він був справжнім "бестселером". Навіть у наші дні інтерес до дітища автоЗАЗу зберігається і деякі любителі ретро реставрують чи модифікують авто. При цьому не всі знають, що існували невідомі моделі "Запорожця".

ЗАЗ-968 "Запорожець", скріншот з відео
ЗАЗ-968 "Запорожець", скріншот з відео

Так, у мережі показали вкрай незвичайний та невідомий "Запорожець", який був створений після ЗАЗ-968М. Автомобіль не пішов у серійне виробництво та залишився на стадії прототипу.

Невідома модель "Запорожця". Фото: instagram.com/zazblogua
Невідома модель "Запорожця". Фото: instagram.com/zazblogua

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Невідома модель Запорожця наступна після ЗАЗ-968М, яка так і не стала серійним автомобілем", - йдеться у підписі до фото.

Перше, що впадає у вічі - незвичайний кузов, який нагадує суміш "Москвича" і "Таврії". Як зазначає автор публікації, це була перехідна модель від "Запорожця" до "Таврії". Отже, інженери експериментували з компонуванням кузова.

Раніше портал Знай повідомляв, збільшений кліренс і потужніший двигун: як виглядав пікап "Таврія", якому не вдалося потрапити на конвеєр.

Також наш портал інформував, в Україні засвітився Off-Road "Запорожець" з мотором від "Газелі" та підвіскою УАЗ: брутальний та потужний.

Крім того, ми писали, що українець на базі ЗАЗ створив шикарну репліку Lamborghini: такої красуні не було навіть у Майкла Джексона.