Українські правоохоронці радять усім водіям приготуватись. У п'ятницю, 28 квітня, на українських дорогах знову почали працювати комплекси автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху. Відомо, що запустили в роботу 39 пристроїв контролю.

Перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький розповів журналістам про відновлення роботи камер.

Камери автофіксації, скріншот: YouTube
Камери автофіксації, скріншот: YouTube

Повідомляється, що комплекси розпочнуть роботу на дорогах Житомира, Івано-Франківська, Києва, Кременчука, Львова, Мукачева, Полтави, Чернівців, Черкас, Вінницької, Волинської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської та Рівненської областей. А ось у місті Дніпро та Кременчуці запрацюють чотири нові прилади контролю.

Олексій Білошицький. Фото: скриншот Youtube
Олексій Білошицький. Фото: скриншот Youtube

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Всі ці комплекси працюватимуть на фіксацію найпоширенішої причини ДТП - перевищення дозволеної швидкості руху", - зазначив Олексій Білошицький.

Розташування всіх комплексів можна переглянути на сайті МВС.

Чому з початком війни вимкнули всі камери

Рік тому, до першої річниці роботи системи автофіксації порушень, у поліції зазначили, що кількість ДТП із загиблими та/або травмованими у місцях, де встановлені камери, знизилася майже на 65%.

Камери автофіксації, скріншот: YouTube
Камери автофіксації, скріншот: YouTube

Проте вмикати їх під час війни, - абсурдна ідея, вважав рік тому активіст "Дорожнього контролю Вінниця" Володимир Затайдух.

Чоловік скаржився на те, що камера автофіксації порушень правил дорожнього руху не розрізняє автомобілі цивільних, військових та екстрених служб. Тому, за його словами, штрафи отримували б і порушники, і люди, які вимушено перевищували швидкість.

Нагадаємо, штрафувати не можна відпустити: українським водіям нагадали про порушення, на якому наживаються копи.

Раніше повідомлялося, водіїв "порадували" новою забороною: більшість радісно підтримає.

Також, шолом, екологія та техогляд: українським водіям нагадали про нові штрафи, за що доведеться платити більше.