Для наших читачів, які є водіями, є дуже пізнавальні новини. Справа в тому, що в Україні стався дуже показовий випадок - водій мопеда отримав величезний штраф у розмірі 40 800 гривень, також громадянин втратив посвідчення водія на 5 років.

Про це стало відомо завдяки повідомленню юридичної організації "Дорожній адвокат".

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Реєстрація мопеда є обов'язковою незалежно від того, їздить водій на ньому дорогами місцевого чи державного значення. Незважаючи на все, не всі водії обізнані про можливі наслідки цього порушення.

Для керування мопедом необхідно мати спеціальну категорію посвідчення водія "А1". Власники посвідчень водія категорій "В", "С" чи "А" не мають права керувати мопедом.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Таким чином, навіть якщо людина має право керувати спортивним мотоциклом великої потужності, вона не може керувати мопедом, якщо не має категорії "А1". Це особливості українського законодавства. Якщо водій не знає про це, він може отримати великі штрафи та втратити свій транспортний засіб.

Водій мопеда отримав штраф, скріншот: YouTube
Водій мопеда отримав штраф, скріншот: YouTube

Управління мопедом без категорії "А1" спричиняє накладення штрафу у розмірі 3400 грн. У той же час повторне порушення протягом року може призвести до накладення штрафу у розмірі 40800 грн. та позбавлення права керування транспортним засобом на строк від 5 до 7 років.

Така ситуація сталася з одним із водіїв мопеда. Після того, як поліцейські зупинили його, виявилося, що чоловік не мав відповідної категорії посвідчення водія. Спочатку він отримав штраф у розмірі 3400 грн.

Водій продовжив керувати мопедом без відповідної категорії. Після повторної зупинки поліцейськими він отримав штраф у розмірі 40800 грн. та втратив право керувати транспортним засобом на 5 років.

Нагадаємо, українськими водіям встановили серйозну заборону щодо номерних знаків.

Раніше повідомлялося, українським водіям можуть вліпити штраф у 40 тисяч: про яку позначку в посвідченні не можна забувати.

Також, українські водії не зобов'язані платити штраф за це: яку вимогу поліції можна "проігнорувати".