Виявилося, що думки експертів, щодо ціноутворення на пальне у травні відрізняється. Одні вважають, що цінник зросте, а інші, кажуть про те, що нервувати через підвищення не варто, адже передумов для росту цін на пальне немає.

Аналітик профільного видання "НафтоРинок" Олександр Сіренко, розповідає про те, що ціни на пальне на світовому ринку знизились, тому у українських АЗС немає причин підвищувати ціну.

бензин, паливо, дизпаливо, фура, вантажівка // фото Getty Images
бензин, паливо, дизпаливо, фура, вантажівка // фото Getty Images

"Ціни на пальне повернулися до мінімальних позицій за останні два роки. На мою думку, це може спричинити подальші цінові змагання між операторами АЗС в Україні. З огляду на низьку ціну та ситуацію на зовнішніх ринках, очікується що перші кроки до зниження цін на бензин та дизель зроблять АЗС групи "Приват" або "Укрнафти". Таким чином ці мережі повернуться в середній ціновий сегмент,"
– пояснив Сіренко.

Засновник групи компаній "Прайм" Дмитро Льоушкін підтримав думку Сіренко. Він вважає, що АЗС знизять ціну дизеля на 1–2 гривні за літр, а решту знижуватимуть своїми маркетинговими програмами та знижками до реальної відпускної ціни в 40 гривень за літр. Бензин коштуватиме дорожче, хоча в найближчому майбутньому може впасти ціна на нього на 1 гривню за літр.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Ціни на паливо. Джерело: Мінфін
Ціни на паливо. Джерело: Мінфін

Протилежну думку має експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев. Він зазначає що ціна на нафту на світовому ринку вже тривалий час тримається на відносно стабільному рівні. Рябцев вважає що ціни на нафтопродукти в Україні зростають після суттєвого зниження на 1,5-2 гривні. А тому якщо ціни на паливо у наступному місяці знизиться, через невеликий період часу цінники на паливо знову виростуть.

Нагадаємо, ми раніше писали нові ціни на бензин, дизель та автогаз: за скільки можна заправити свою "ластівку"

Як повідомляв портал "Знай.ua", автогаз дорожчає, але падають ціни на бензин: АЗС показали, як змінилася вартість палива в Україні.

Також "Знай.ua" писав, що мотор задоволений, а водій – щасливий: українці масово переходять на ГБО, озвучено нові ціни автогазу.