Водіїв в Україні попередили, що з 1 травня скасовується одне із "зимових" обмежень із пункту правил дорожнього руху. З цього періоду можна пересуватися транспортними засобами без увімкнених денних ходових вогнів у світлий час доби поза населеними пунктами.

Це передбачено у пункті 9.8 ПДР. Оскільки погода погіршується з настанням зими, а світловий день скорочується, водії зобов'язані включати денні ходові вогні за межами населених пунктів. Однак, як тільки встановлюється ясна погода і день стає досить тривалим, з 1 травня правило припиняє свою дію.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Це означає, що водіям не виписуватимуть штрафів за не ввімкнені фари за містом. У момент дії правила та у разі його порушення розмір штрафу становить 425–510 грн.

Слід зазначити, що це правило ПДР стосується всіх видів транспортних засобів, включаючи двоколісні. Якщо такі фари відсутні у конструкції транспортного засобу, водій повинен увімкнути ближнє світло фар.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Якщо зафіксовано умови недостатньої видимості, слід увімкнути дальні або протитуманні фари, якщо це не сліпить водіїв.

Нагадаємо, "Абсурдна ідея": на українських дорогах знову працюють камери автофіксації порушень правил дорожнього руху, повний список

Раніше ми писали про те, що всіх бачать, не переживайте: хитрий український водій докатався і отримав штраф у 40 тис грн

Як повідомляв Знай.ua, половина Європи могла пересісти на ЗАЗ: кадри унікальної "Таврії", яку готували для елітних доріг.