Народні депутати найближчим часом розглянуть можливість обмежити імпорт неякісних автомобілів з Євросоюзу та введення штрафів за користування тими автівками, технічні характеристики яких порушують встановлені в Україні норми.

Про це йдеться у законопроєкті №9210-1. Депутати, які запропонували встановити нові правила для автомобілів, вважають, що їзда на автомобілях з серйозними технічними несправностями, які до того ж неякісно переобладнані та не відповідають технічним характеристикам виробника, є однією з причин ДТП.

ДТП, скріншот: YouTube
ДТП, скріншот: YouTube

Тих водіїв, які після ухвалення закону продовжуватимуть користуватися несправними автівками, потрібно карати штрафами. Розмір штрафів складатиме сорок неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 680 гривень.

Серед авторів проєкту є відомі Олександр Ткаченко та Данило Гетманцев. Крім того, відомі штрафувальники пропонують штрафувати водіїв на таку ж суму за несвоєчасно пройдений техогляд авто.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Камери автофіксації, скріншот: YouTube
Камери автофіксації, скріншот: YouTube

За даними Інституту дослідження авторинку, найбільш популярними автівками серед наших громадян минулого року були Renault та Volkswagen.

Загалом імпорт вживаних авто за підсумками 2022 року виглядав так:

Volkswagen — ввезли 77 081 авто;
Renault — 35 256;
Ford — 28 910;
Opel — 26 965;
Skoda — 25 457;
Audi — 24 924;
BMW — 21 069;
Mercedes-Benz — 18 246;
Nissan — 17 101;
Hyundai — 13 608.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні скасували обов’язкові транзитні номери: як тепер в'їжджати в країну.

Як повідомляв "Знай.ua" купувати авто можна буде маючи лише смартфон: нововведення значно покращить життя.

Також "Знай.ua" інформував, збирали не для Англії: гроза українських доріг від ЗАЗ із правим кермом, про яку мало хто знає.