Українець перетворив "Таврію" на унікальний електромобіль із сонячними батареями на даху. Незвичайну модифікацію було помічено на вулицях Києва. Про це пише інформаційний портал Hyser.

Умілець модернізував свій ЗАЗ-1102 "Таврія" ще десять років тому та вклав у цю справу досить круглу суму - 7 тисяч доларів. Подробиць про технічну "начинку" унікального електрокара небагато, але відомо, що транспортний засіб добре показав себе в експлуатації. Унікальна електрична "Таврія" змогла подолати 14 500 кілометрів і витримала 600-700 циклів зарядки-розрядки.

Електрокар "Таврія". Фото: скрін із мережі
Електрокар "Таврія". Фото: скрін із мережі

Електромобіль ЗАЗ-1102 оснащений двигуном BLDS пікової потужності 20 кВт (27 кінських сил) і здатний розганятися до 90 км/година. Запас ходу невеликий – всього 40-50 кілометрів, але підзарядити акумулятор можна лише за кілька годин, скориставшись звичайною розеткою.

Електрокар "Таврія". Фото: скрін із мережі
Електрокар "Таврія". Фото: скрін із мережі

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

З цікавих особливостей електрокара "Таврія" – на ньому немає вихлопної труби, на ньому спеціальні зелені номери, а також встановлені сонячні батареї на даху.

Можна припустити, що старання українця йому вже окупилися, адже не доводиться витрачатися на бензин, який суттєво дорожчав.

Раніше портал Знай повідомляв електрокар Tavria Nova 2023: ось чим українці можуть замінити Tesla, не вистачає тільки автопілота.

Також наш портал інформував, в Україні засвітився Off-Road "Запорожець" з мотором від "Газелі" та підвіскою УАЗ: брутальний та потужний.

Крім того, ми писали, збільшений кліренс і потужніший двигун: як виглядав пікап "Таврія", якому не вдалося потрапити на конвеєр.