За тиждень із 28 квітня по 5 травня в Україні подешевшали оптові партії дизельного пального та бензину А-95. Цінники знизилися на 1,25 грн/л та 1 грн/л відповідно. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи "А-95", повідомляє enkorr.

Дизпаливо в середньому коштувало 34 гривні за літр, а торгівля проводилася у широкому діапазоні 31-38,5 гривні за літр, що на 0,5-1 гривні за літр дешевше, ніж тижнем раніше. Середня вартість бензину А-95 становила 35 гривень за літр. Торговий діапазон на цей вид палива коливався від 32 до 37 гривень за літр, що на 0,5-1 гривню дешевше, ніж тижнем раніше.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Експерти зазначають, що котирування на зовнішніх ринках знижуються вже тиждень, що змушує операторів знижувати цінники. Так, якщо тижнем раніше дизпаливо продавалося і по 32 гривні за літр, то зараз є пропозиції і по 31 гривні за літр.

Українські АЗС, скріншот: YouTube
Українські АЗС, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

За даними Мінфіну, цінники на українських АЗС повзуть вниз. Так, середній цінник на дизель станом на 9 травня становить 45,22 гривні за літр, що на 49 копійок дешевше, ніж попереднього дня. Бензин А-95 преміум та А-95 у середньому продаються по 48,19 та 46,23 гривні відповідно, що на 40 та 28 копійок дешевше.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що чекає на Україну після підвищення податку на паливо до 20%: експерт назвав ризики і запропонував рішення.

Також наш портал інформував, що українські водії не зобов'язані платити штраф за це: яку вимогу поліції можна "проігнорувати".

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, готуйте каністри для запасів: у травні на українців чекає рекордне зниження цін на пальне.