З січня 2024 р. набувають чинності нові норми Європейського Союзу, які передбачають "психологічне обстеження" для водіїв, які досягли 65-річного віку та бажають продовжити термін посвідчення водія.

Уряд дедалі більше запроваджує нові норми та збільшує розміри штрафів за поширені порушення. Про це повідомляє inPoland.

Водiй. Фото: скрін youtube
Водiй. Фото: скрін youtube

Введення нових вимог проти літніх водіїв працює виключно задля підвищення безпеки на дорогах. Все це відбувається в рамках проекту Vision Zero, який має на меті зниження кількості ДТП та смертей. Тому для водіїв після 65 років будуть проводитися так звані "психологічні тести", щоб виявити всілякі проблеми... наприклад, з концентрацією або загалом оцінку психологічного стану людини.

У разі негативного результату водії не зможуть керувати транспортними засобами.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Водій, скріншот: Youtube
Водій, скріншот: Youtube

У Європейському Союзі крім цього розглядається ідея запровадження курсів підвищення кваліфікації для водіїв віком від 70 років. А ще на другий план не відводиться ідея видавати посвідчення водія для літніх громадян на більш короткий термін. Наприклад, п'ять років.

Більше того, є і "перебори" в цій ситуації, бо деякі фахівці вважають, що водіям старше 75 років взагалі потрібно щорічно проходити медичне обстеження.

Нагадаємо, посередники, до побачення: українцям приготували новий формат купівлі-продажу авто, лише три кроки

Як повідомляв "Знай.uа", "договоритися" не вийде: в Україні запровадять нові правила отримання прав

Знай.ua писав, нових автомобілів все менше: українці змушені їздити на старій старості