В Україні фіксується зниження середніх роздрібних цін на всі види палива, крім скрапленого газу. Про це свідчать дані щоденного моніторингу на порталі Мінфін.

Українські заправні станції порадували водіїв зниженням цін на паливо. Найпомітніше подешевшав бензин марки А-95, а також дизельне пальне. Водночас автогаз трохи подорожчав.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Так, станом на 16 травня бензин А-95 преміум на українських АЗС у середньому пропонується по 47,82 гривні за літр, що на 5 копійок дешевше, ніж попереднього торгового дня. Водночас бензин А-95 знизився в ціні відразу на 18 копійок і продається по 45,27 гривні за літр.

Бензин А-92 подешевшав значно менш помітно. Середній цінник встановився на рівні 43,54 гривні за літр, що на 2 копійки дешевше, ніж попереднього торгового дня.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Дизельне пальне в середньому подешевшало на 15 копійок та продається по 43,89 гривні за літр.

Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін
Ціни на пальне. Фото: скрін Мінфін

Водночас українські заправні станції підняли ціни на скраплений газ. Середній цінник на пальне виріс на 1 копійку – до 21,84 гривні за літр.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, вистачить на 10 днів: у Міненерго заявили про рекордно малий запас палива в Україні.

Також наш портал інформував, що чекає на Україну після підвищення податку на паливо до 20%: експерт назвав ризики і запропонував рішення.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що солярка тільки для бензопили? В Україні заборонили їздити на дизельних авто, коли розпочнуться перевірки.