Для наших читачів, які водії, є важлива інформація. Справа в тому, що далеко не всі речі на українських дорогах водії можуть перевозити у багажнику транспортного засобу. Звичайно, тільки якщо ви не хочете неприємних "пригод" із копами.

Так, днями на Київщині поліцейські зупинили Volkswagen і під час огляду виявили каністри з дизельним паливом загальним обсягом 2000 літрів.

З'ясувалося, що водій не мав дозволів на перевезення цього вантажу та не зміг пояснити його походження та призначення. Про цей інцидент пише "Автогід".

Огляд поліції, скріншот: YouTube
Огляд поліції, скріншот: YouTube

Необхідно відзначити, що перевезення вогненебезпечних вантажів, включаючи бензин та інше паливо, відноситься до категорії небезпечних перевезень. У зв'язку з цим, водії, які планують перевозити такі вантажі, повинні мати необхідні дозволи та дотримуватись усіх правил та вимог щодо перевезення небезпечних матеріалів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

У разі порушення цих правил водії можуть стати учасниками інцидентів на дорозі та отримати штрафи, як у випадку з водієм Volkswagen. Тому, перш ніж перевозити будь-які вантажі, необхідно ретельно ознайомитися з правилами та вимогами щодо перевезення вантажів на території України.

Огляд поліції, скріншот: YouTube
Огляд поліції, скріншот: YouTube

Часто водії стикаються з питанням, чи можна без дозвільних документів перевозити паливо в каністрах і чи потрібні додаткові документи для перевезення вогненебезпечних вантажів, що є паливом.

Відповідно до пункту 1.7 Наказу МВС "Про перевезення небезпечних вантажів дорогою", виняток із правила відноситься до:

•Рідкого палива, що міститься в паливних баках транспортного засобу, що здійснює перевезення, призначене для тяги або функціонування будь-якого обладнання транспортного засобу.

•Загальна місткість убудованих баків, що перевищує 1500 літрів на одну транспортну одиницю. Якщо місткість бака, встановленого на причепі, перевищує 500 літрів, то правила не поширюються і на такий вантаж.

•У переносних паливних ємностях, таких як каністри, можна перевозити трохи більше 60 літрів палива однією транспортну одиницю. Проте ці обмеження не діють для рятувальних служб.

Поліція, скріншот: YouTube
Поліція, скріншот: YouTube

Отже, якщо водій перевозить понад 60 літрів палива у каністрах у звичайному легковому авто, на нього можуть бути накладені штрафні санкції у розмірі 510 грн.

Водії повинні знати, що перевезення небезпечних вантажів, включаючи паливо, підлягає додатковим вимогам та обмеженням, і перед відправкою вантажу необхідно ознайомитись з відповідними правилами та законодавством.

Нагадаємо, українським водіям доведеться частіше "передавати" на права: що приготували в Раді.

Раніше повідомлялося, українських водіїв почнуть штрафувати за "мокрий носик", доведеться віддати 850 гривень.

Також, цінопад на ринку палива: АЗС оновили цінники на дизель та бензин.