Для наших читачів, які є водіями, є дуже важливе нагадування. Кожен водій повинен розуміти, що водіння та алкоголь – це несумісні поняття.

Проте є й ті, хто так не рахують, тоді вони стикаються з дуже поганими наслідками. Але найсумніше, що з вини такого водія можуть постраждати ще й інші учасники дорожнього руху.

Цього разу ми вирішили нагадати, які існують в Україні штрафи за керування авто у стані алкогольного чи іншого сп'яніння.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Українське законодавство щодо п'яного водіння встановлює максимально допустимий рівень алкоголю в крові у розмірі 0,02 проміле та передбачає суворі каральні санкції за порушення. Починаючи від штрафів у розмірі 17000 та до 51000 грн., а також позбавлення права управління на строк від 1 до 10 років.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Однак, крім законів, водії мають самостійно брати відповідальність за свої дії на дорозі. Вони повинні усвідомлювати, що їхні рішення можуть мати життєво важливі наслідки для них самих та інших учасників дорожнього руху.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Як повідомлялося, кількість дорожньо-транспортних пригод із постраждалими та загиблими в Україні повертається на показники до повномасштабного вторгнення.

Так, лише за перші три місяці 2023 року було зафіксовано 4538 аварій. За кількістю ДТП із загиблими та/або травмованими лідером є Дніпропетровщина – 418 випадків.

Нагадаємо, як чинити під час ДТП: рекомендації від юриста.

Раніше повідомлялося, українським водіям масово надходять незаконні штрафи: як не втратити права та гроші.

Також, найприкріша помилка українських водіїв: що не потрібно робити під час зупинки авто поліцією.