Сон - це і фізіологічна необхідність для людини. Звичайно, людський організм може деякий час вільно жити без сну, але монотонна поїздка за кермом може заколисати навіть енергійну людину.

За кермом, скріншот: Youtube
За кермом, скріншот: Youtube

Під час руху за кермом фаза швидкого сну настає непомітно, і триває кілька секунд. Однак за ці секунди автомобіль, що рухається на високій швидкості та встигає проїхати не одну сотню метрів можуть виявитися для водія останніми.

За кермом, скріншот: YouTube
За кермом, скріншот: YouTube

Щоб уникнути сонливості за кермом та її наслідків, необхідно дотримуватися кількох важливих правил:

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще
  • Належний сон перед поїздкою. Упевніться, що ви отримуєте достатньо сну перед важливою поїздкою. Експерти рекомендують спати принаймні 7-8 годин на ніч перед подорожжю.
  • Регулярні перерви. Плануйте свою поїздку таким чином, щоб мати можливість робити регулярні перерви на відпочинок. Кожні 2-3 години або після проїзду певної відстані зупиняйтеся на 15-20 хвилин, щоб прогулятися.

водій за кермом, фото Pxhere
водій за кермом, фото Pxhere

  • Правильне харчування. Уникайте важкої, жирної та вуглеводної їди перед поїздкою. Вони можуть спричинити сонливість та важкість у шлунку. Вибирайте легку та здорову їжу, що забезпечить вам енергію та збереже бадьорість.
  • Залучення пасажирів. Якщо це можливо, подорожуйте зі співрозмовником, який допоможе вам бути більш бадьорим та уважним за кермом.
  • Використання технологій. В багатьох сучасних автомобілях є системи сповіщення про втому, які виявляють ознаки сонливості та сповіщають про необхідність перерви. Використання таких технологій може бути додатковим засобом попередження сну за кермом.

Нагадаємо, українським водіям доведеться частіше "передавати" на права: що приготували в Раді.

Раніше повідомлялося, українських водіїв почнуть штрафувати за "мокрий носик", доведеться віддати 850 гривень.