Для всіх українців, які є власниками транспортних засобів або навіть водіями, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що на український парламент буквально "тиснуть", щоб було прийнято якнайшвидше законопроєкт №6523 від 18 січня 2022 року.

Цей законопроєкт передбачає встановлення додаткових штрафів водіям за перевищення швидкості – градацію суми за кожні 10 км/год. А за його оперативне ухвалення виступає Центр демократії та верховенства права.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Штрафи, поліція, скріншот: YouTube
Штрафи, поліція, скріншот: YouTube

Дані статистики показують, що минулого року через перевищення швидкості загинуло 1633 особи, а 10075 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. 77% усіх ДТП сталося у населених пунктах. Штраф за перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год дорівнює лише 340 грн.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Новий законопроєкт передбачає таке:

- градацію адміністративних штрафів за перевищення швидкості за кожні 10 км/год, як у країнах ЄС;

- Зниження рівня перевищення швидкості, за який накладається штраф, з 20 км/год до 10 км/год.

Документ було ухвалено Верховною Радою ще 2022 року, але з того моменту так нічого не змінилося. Він ще не розглянутий у другому читанні.

Нагадаємо, лише за ручку і дивитись на всі боки: українським пішоходам готують нові штрафи, стартують від 850 грн.

Раніше повідомлялося, українським водіям дозволили їздити без страховки: хто заощадить вже цього літа.

Також, як чинити під час ДТП: рекомендації від юриста.