Кабінет міністрів України ухвалив рішення змінити новий механізм контролю за станом доріг. Наразі співробітникам відповідних служб буде дозволено зупиняти вантажівки, які мають ознаки перевантаження.

Також, згідно з новими законодавчими нормами, такому водієві вантажівки можуть заблокувати рух, якщо надійде відмова від зважування.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства відновлення України.

перевантажені фури
перевантажені фури

Постанова Кабміну стосується супроводу автотранспорту з ознаками навантаження до найближчого місця зважування та заборони подальшого руху цих транспортних засобів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Урядова постанова надає інспекторам Державної служби безпеки та транспорту право контролювати дотримання перевізниками вагових норм. Міністерство зауважило, що цей новий інструмент спрямований насамперед на збереження доріг, особливо на тих ділянках, де не встановлені автоматичні системи зважування.

Фура, фото Автовес
Фура, фото Автовес

Урядова постанова включає такі положення:

- дозвіл на зупинку автомобілів з ознаками перевантаження та їх супровід до спеціально обладнаного зважувального майданчика (на відстані не більше 50 км);

- можливість використання спеціальних блокуючих пристроїв, якщо водій відмовляється їхати до місця зважування чи виправляти порушення, якщо факт перевищення дозволених норм підтверджено.

Також визначено ознаки, за яких інспектори Державної служби безпеки та транспорту можуть супроводжувати автомобілі на зважування:

- Перевищення вантажного простору над бортами;

- Просідання вузлів підвіски;

- Відсутність товарно-транспортної накладної або відмова пред'явити її.

"Інспектори Державної служби безпеки і транспорту мають обов'язок записувати всі взаємодії з водіями на відеокамери з метою запобігання будь-яким корупційним діям. Це правило діє з серпня минулого року. Якщо інспектор не зафіксував взаємодію з водієм на відео, на нього чекає дисциплінарна відповідальність", — зазначили в відомстві.

Нагадаємо, українські водії можуть втратити до 7 тисяч гривень за 10 років: доведеться мучитися.

Раніше повідомлялося, дати хабар не вийде: в Україні починають посилення на іспитах з водіння з 1 червня - камери, записи та "сюрпризи".

Також, одним платежем 34 тисячі гривень: "веселим" українським водіям доведеться брати кредит або продавати квартиру.