Для всіх наших читачів, які водії, є важливі новини. Справа в тому, що є необхідність оновити посвідчення водія деяких типів на документи нової версії.

Про це надходили повідомлення від Центру надання первинних сервісних послуг МВС України.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Повідомляється, що посвідчення водія встановленого зразка, термін дії якого становить два роки, підлягає заміні після закінчення строку його дії, починаючи з наступного дня після закінчення дворічного періоду.

У разі введення військового стану водії, які бажають замінити посвідчення, повинні будуть надати паспорт, податковий код та старе посвідчення водія, термін дії якого закінчився.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Однак, якщо за час дії тимчасового посвідчення водій не нагромадив більше двох штрафів, повторно подавати вищезазначені документи не потрібно, а нове посвідчення буде видано без будь-яких ускладнень.

Посвідчення водія, скріншот: YouTube
Посвідчення водія, скріншот: YouTube

Раніше процес отримання нової ліцензії передбачав надання медичної довідки встановленого зразка. Однак ця вимога тимчасово скасована у зв'язку з чинним військовим становищем. Таким чином, процес отримання нового посвідчення значно спростився водіям.

Якщо водій ще не встиг обміняти своє тимчасове посвідчення на нове, він може продовжувати користуватися ним до скасування воєнного стану. Крім того, важливо наголосити на тому, що посвідчення, термін дії якого закінчився, залишається юридично дійсним на території України.

Сервісний центр МВС, скріншот: YouTube
Сервісний центр МВС, скріншот: YouTube

Важливо підкреслити, що обмін посвідчень водіїв стосується виключно певних типів посвідчень і не поширюється на всіх водіїв.

Нагадаємо, дати хабар не вийде: в Україні починають посилення на іспитах з водіння з 1 червня - камери, записи та "сюрпризи".

Раніше повідомлялося, українцям розповіли, за що поліцейський може відібрати у вас права.

Також, страховка, швидкість, ремінь безпеки та "стара" гума: все нові штрафи України на 2023 рік.