В Україні встановилася сонячна літня погода, на яку автомобіль перетворюється на розпечений металевий короб. Звичайно, сучасні машини оснащені кондиціонерами, але пристрій може вийти з ладу або у когось його може не бути. Як рятуватися від спеки у такому разі, розповідаємо нижче.

Коли в автомобілі немає кондиціонера або він зламався, то врятувати від спеки можуть кілька простих порад.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Порада №1

Намагайтеся підтримувати прохолоду у салоні. Для цього можна використовувати захисний екран, який встановлюється на лобове скло або паркуватись у тіні. Також перед поїздкою краще провітрити салон.

Автомобіль. Фото: скрін youtube
Автомобіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Порада №2

Можна використовувати поглиначі тепла. Так, щоб уберегти сидіння від перегріву, коли машина стоїть, потрібно застелити пледами або покривалами. Чохол своєрідний, але корисний, адже він візьме на себе значну частину тепла і не доведеться сідати у розпечені крісла.

Порада №3

Салон автомобіля можна вберегти від перегрівання, якщо в ньому постійно циркулюватиме повітря. Достатньо просто відкрити вікна чи скористатися системою вентиляції машини.

Раніше портал Знай повідомляв, не поспішайте охолоджуватися: п'ять причин, чому не слід включати кондиціонер в автомобілі відразу після запуску двигуна.

Також наш портал інформував, завдяки цьому копійчаному засобу ваші фари будуть прозорими як сльоза.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, дати хабар не вийде: в Україні починають посилення на іспитах з водіння з 1 червня - камери, записи та "сюрпризи".