В Україні вже за тиждень може початися паливна криза. Причиною цього є дефіцит нафти, а також збільшення акцизу та ПДВ. Невтішним прогнозом поділився засновник української транспортної компанії Prime Group Дмитро Льоушкін на своїй сторінці у Facebook.

Фахівець зазначив, що вже спостерігається зростання цін на пально-мастильні матеріали на тлі скорочення видобутку нафти у світі. За його прогнозами, вже з 15 червня в Україні почнуть відчуватися проблеми з паливом.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"Трейдери вважатимуть за краще посидіти на паркані, оскільки стрибок на ПДВ і акциз ніякою маржою не перекрити. Піде зростання божевільне, зростання викличе ажіотаж. А ажіотаж — це мультиплікатор, кордони "стануть" через черги бензовозів. І до початку цього сценарію залишився тиждень", – вважає Дмитро Льоушкін.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Експерт додав, що можлива паливна криза насамперед ударить по аграріях і завдасть їм додаткових збитків.

До речі, раніше експерти стверджували, що перейматися дефіцитом палива українцям не варто, адже в Україні є значний запас пального і до того ж налагоджена сильна система поставок.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українські АЗС підняли ціни на бензин, солярку та газ: де дешевше і що буде далі.

Також наш портал інформував повний балон, будь ласка: в Україні ціни на автогаз на межі різкого обвалу, збирайтеся в подорож.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що чекає на Україну після підвищення податку на паливо до 20%: експерт назвав ризики і запропонував рішення.