Є такі любителі екстриму, які навіть поль позбавлення посвідчення водія в судовому порядку, все одно сідають за кермо. Важливо розуміти, що такі "подорожі" мають серйозні наслідки в юридичному плані.

Останні зміни у законодавстві суттєво підвищили відповідальність за подібні порушення.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від спільноти "Дорожній адвокат".

Авто, штраф, скріншот: YouTube
Авто, штраф, скріншот: YouTube

Згідно з оновленою версією закону, за цей вид порушення на сьогоднішній день передбачено накладення штрафу у розмірі 20 400 грн. (згідно з частиною 4 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Популярні новини зараз
В опалювальному сезоні знизять тариф на світло: хто платитиме 1,32 грн за кВт Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього
Показати ще

Більше того, було додано нову частину до статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За повторне подібне порушення передбачено накладення штрафу у збільшеному розмірі – 40 800 грн. Але це ще не все.

Крім штрафу, суд також має право позбавити водія права керування на період від 5 до 7 років (згідно з частиною 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube
Авто, поліція, штраф, скріншот: YouTube

Юристи наголошують, що своєчасне оскарження ухвали про перше порушення протягом 10 днів призводить до тимчасової зупинки її виконання до остаточного розгляду справи в суді.

У такому разі інспектор не має права скласти ухвалу за повторне порушення на підставі частини 5 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Однак якщо перша ухвала не була оскаржена в суді, то у разі повторного порушення, водій може бути покараний у вигляді збільшеного штрафу у розмірі 40 800 грн.

Нагадаємо, до автошколи можна не ходити: водії навчатимуть теорію самостійно.

Раніше повідомлялося, можна "влетіти" в неприємність: чому і яку музику не можна слухати під час керування автомобілем.

Також, можна втратити посвідчення водія: в Україні пропонують нову систему покарання за порушення правил дорожнього руху.