Український уряд ухвалив ухвалу про зміну процедури обов'язкового технічного контролю. Виявляється, що у Кабміні вирішили припинити фіктивні техогляди та підвищити безпеку дорожнього руху.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Міністерства внутрішніх справ України.

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Так, у рамках цих змін паперовий протокол техогляду буде замінено на електронний формат. Крім того, друк документів буде дозволено лише на платному бланку, що відповідає встановленим стандартам.

Одним із ключових новацій є впровадження відеофіксації транспортних засобів при проходженні техогляду. Відеозаписи будуть доступні органам державної влади, місцевому самоврядуванню, а також фізичним та юридичним особам, пов'язаним із об'єктом перевірки.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Техогляд, скріншот: YouTube
Техогляд, скріншот: YouTube

Категорії транспортних засобів, що підлягають обов'язковому технічному контролю в Україні, включають:

- Легкові автомобілі, які використовуються для перевезення пасажирів або вантажів вагою до 3,5 тонн, проходитимуть техогляд кожні два роки.

- Вантажні автомобілі з вантажопідйомністю понад 3,5 тонни, причепи та таксі, незалежно від терміну експлуатації, підлягатимуть щорічному техогляду.

- Автобуси та спеціалізовані транспортні засоби, задіяні у перевезенні небезпечних матеріалів, проходитимуть техогляд двічі на рік.

Техогляд, скріншот: Facebook
Техогляд, скріншот: Facebook

Ці новації, як відеофіксація та електронні протоколи, сприятимуть чесності та достовірності технічних оглядів українських транспортних засобів. Очікується, що ці заходи запобігають шахрайству та підвищать стандарти безпеки дорожнього руху по всій країні.

Нагадаємо, техогляд буде примусовим: автомобілі українців закордоном ретельно перевірять.

Раніше повідомлялося, можна позбутися посвідчення водія: в Україні пропонують нову систему покарання за порушення правил дорожнього руху.

Також, цей документ патрульні не мають права вимагати: який штраф можна сміливо оскаржити.