Окремі випадки, викладені у Правилах дорожнього руху, де зокрема зауважують, що проїзд заборонено на червоний, а також на жовтий сигнал світлофора.

Пункт 8.7.3. ПДР зазначає, що забороненим сигналом вважається поєднання червоного і жовтого сигналів. Окрім цього, заборонено проїзд у зазначеному напрямку, якщо додаткова секція світлофора не ввімкнена.

Світлофор, скріншот: YouTube
Світлофор, скріншот: YouTube

За проїзд на заборонений сигнал світлофора, згідно з частиною другою статті 122 КУпАП, передбачене накладення штрафу в розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (510 грн). Також важливо, що штраф може бути оформлено як стосовно водія, який скоїв порушення, так і стосовно власника автомобіля (якщо це порушення було зафіксовано на камеру).

Про дозвіл рухатися на заборонений сигнал світлофора, вказано у пункті 8.11., у якому йдеться, що водіям, які в разі ввімкнення жовтого сигналу або підняття регулювальником руки вгору не можуть зупинити транспортний засіб у місці, передбаченому пунктом 8.10 цих Правил, не вдаючись до екстреного гальмування, дозволяється рухатися далі за умови забезпечення безпеки дорожнього руху.

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили За таке влітку ще не платили: сюрпризи в платіжках дедалі незвичніші
Показати ще

Регулювальник на дорозі, фото uaeu
Регулювальник на дорозі, фото uaeu

Особливо актуальним це правило стає узимку за поганих дорожніх умов, адже гальмівний шлях на снігу або льоду суттєво збільшується.

Також рух на заборонений сигнал світлофора дозволяється транспортним засобам з увімкненими проблисковими маячками синього або червоного кольору. Ще один важливий пункт – перевага сигналів регулювальника над сигналами світлофора.

Нагадаємо, ми писали, що жодних попереджень: українським водіям почали виписувати штраф у розмірі 8500 грн.

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонять популярний товар, який був у кожного будинку: із чим це пов'язано.

Також "Знай.ua" інформував, навіщо водії роблять дірки у дверях авто, не порушуючи при цьому жодних правил: "хитрість" підтриманого транспорту.