Для всіх наших читачів, які й дня не можуть прожити без новин з автосвіту, є дуже цікава історія про те, як у далекому 1980 році було створено унікальний для того часу спортивний автомобіль.

Конструктор на ім'я Олександр зробив його власноруч і дав йому ім'я "Панголіна".

Про цей автомобіль пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі Hyser .

Спорткар "Панголіна", скріншот: YouTube
Спорткар "Панголіна", скріншот: YouTube

У ті роки на території країни "порад" чекати заводську машину доводилося кілька років. Тоді всі хлопчики шкільного віку ходили на моделювання, то у кожному містечку країни можна було знайти хоча б одну саморобну машину.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

І справді, влада вимагала, щоб власноруч виготовлений транспортний засіб мав не менше трьох коліс, вписувався у певні габарити та мав певну енергоозброєність.

Спорткар "Панголіна", скріншот: YouTube
Спорткар "Панголіна", скріншот: YouTube

Що ж до елементів декору, то тут народ міг позмагатися у креативності. Так і з'явився унікальний спорткар "Панголіна".

Футуристична "Панголіна" – робота інженера Олександра у 1980-ті стала культовим зразком саморобних авто.

Дизайн авто був натхненний Lamborghini Countach, що випускався з 1974 по 1990 роки, але з додаванням багатьох нестандартних рішень.

Спорткар "Панголіна", скріншот: YouTube
Спорткар "Панголіна", скріншот: YouTube

Замість дверей тут був ковпак, що піднімався на гідравлічному приводі, в центрі капота розмістили блок з чотирма фарами, а замість звичних дзеркал на даху встановили перископ.

Кузов машини виготовили зі склопластику, а головні вузли та агрегати взяли від ВАЗ-2101. При цьому тут не обійшлось без інновацій. Наприклад, двигун розташований не спереду і навіть ззаду, а за передньою віссю.

Завдяки аеродинамічним елементам та вазі всього 950 кг "Панголіна" перевершувала показники рядових "Жигулів" і розганялася до 180 км/год.

Нагадаємо, "Ланос" зі спортивним тюнінгом зачарував навіть далекобійників: на цю красуню моляться всі таксисти.

Раніше повідомлялося, ідеальна техніка для збирання картоплі: у мережі з'явилися рідкісні кадри легендарного вантажівки "Київ", їх лише 4.

Також, Jaguar, Maserati та конячки: легенди Top Gear потішать новим епізодом з "євробляхами".