В Україні народні умільці "прокачали" старенький ЗАЗ-968, перетворивши його на ралійний спорткар. Сил та часу було витрачено чимало, проте результат виправдав усі старання. Як виглядає один із найбільш незвичайних "Запорожців" показали у програмі "Джедаї".

"Запорожець" - простий та дешевий автомобіль, який часто вибирають гаражні майстри для різноманітних експериментів. Так, мешканці Дніпра вирішили серйозно модифікувати старенький ЗАЗ-968 та перетворили його на серйозний спорткар.

ЗАЗ-968 для ралі. Фото: скрін youtube
ЗАЗ-968 для ралі. Фото: скрін youtube

Майстри встановили на старенький ЗАЗ каркас безпеки, а із салону видалили всі елементи декору та утеплення, щоб максимально полегшити машину для майбутніх перегонів. Зовні "Запорожець" виглядає як справжній ралійний автомобіль, але "начинка" вражає ще більше.

Так, умільці замінили практично всі вузли. Встановили полегшені поршні, полегшені маховики, 60-сильний двигун. Також ЗАЗ отримав посилену ходову частину та розширені колісні диски, щоб краще тримати дорогу.

Популярні новини зараз
Потрібно бути готовим: Галущенко звернувся до українців Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

ЗАЗ-968 для ралі. Фото: скрін youtube
ЗАЗ-968 для ралі. Фото: скрін youtube

В результаті старенький "Запорожець" почав стартувати з місця, наче ракета. Двигун витрачає 12 літрів палива на 100 кілометрів, але дає змогу набирати швидкість до 140 км/год.

Раніше портал Знай повідомляв, якби ЗАЗ випускали на заводі Porsche: у мережі показали незвичайну модифікацію "Запорожця".

Також наш портал інформував, барбекю на колесах: умілець модернізував "горбатий" ЗАЗ-965 для пікніків та риболовлі, як виглядає диво-авто.

Крім того, ми писали, роками припадав пилом у гаражі: у Києві знайшли унікальний "Запорожець" для перегонів.