Не сперечатимемося, адже "горбатий" від ЗАЗ - це головний герой анекдотів. Дуже гучні звуки, кумедні форми та дуже слабкі показники для рівних доріг.

Проте все це не завадило марці стати легендою, не варто дивуватися з того, що зараз на просторах інтернету можна виявити безліч проектів, які показують, як міг би виглядати "Запорожець", якби його збирали в 2023 році.

Якраз про один із таких проектів пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі Hyser.

ZAZ iReacrot, скріншот: YouTube
ZAZ iReacrot, скріншот: YouTube

Один з варіантів, який відображає, як міг би виглядати "Запорожець" у наші дні, показав дизайнер Олександр Шторм спільно з iReactor. Автор рендерів стверджує, що сучасне ЗАЗ ідеально підходить для серферів.

Популярні новини зараз
Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн Автівки примусово вилучатимуть і продаватимуть з аукціону: в пастку потраплять тисячі українців Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще

Крім того, за задумом конструкторів, новий "Запорожець" став би незамінним також для любителів економічних та мініатюрних ситикарів.

ZAZ iReacrot, скріншот: YouTube
ZAZ iReacrot, скріншот: YouTube

Свій витвір Шторм назвав "фісташковим монстром". Сучасний ЗАЗ стильного відтінку має спрощені суворі форми та чистий силует без зайвих граней.

Передня частина автомобіля виглядає досить дивно за рахунок влитої радіаторної решітки, оригінального бампера і сучасної світлодіодної оптики квадратної форми. Позаду дизайнер навпаки вирішив зберегти відомі ліхтарі у стилі старих "Запорожців". Таке поєднання виглядає дуже цікаво та перспективно.

З точки зору функціональності автор рендерів забезпечив машину чорним обважуванням із пластику для захисту кузова від подряпин та пошкоджень, а також спеціальним кріпленням на даху для дощок. На ньому можна розмістити до шести серфів або восьми SUP-бордів. А в хромованому багажнику є відсік для перевезення незнімних весел.

У салоні крихітного ЗАЗу, за словами дизайнера, з комфортом розмістяться чотири особи. Якби такий автомобіль було вирішено втілити, його оснастили б 1,3-літровим двигуном з витратою палива до п'яти літрів на 100 кілометрів. На жаль, планів щодо реального створення таких "Запорожців" поки що немає.

Нагадаємо, підкорювач "Октоберфесту": умілець зробив із "Запорожця" справжній паб на колесах.

Раніше повідомлялося, що робили для армії, але застосували рибалки: унікальна амфібія ЛуАЗ, про яку мріють дачники.

Також, нове життя легендарного "старого": ЗАЗ-966 перетворили на стильний баггі для літніх прогулянок.