Для всіх наших шановних читачів, які стосуються водіння авто, з'явилися важливі новини. Відповідно до законодавства, в Україні водії мають право не погоджуватися із притягненням до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Рішення можна оскаржувати покарання у суді. До 2020 року робити це можна було безкоштовно, але згодом водіїв зобов'язали платити судовий збір.

Про це нагадує повідомлення юристів "Дорожній адвокат".

Штрафи для водіїв, 24 канал
Штрафи для водіїв, 24 канал

Днями Верховний суд вкотре розглянув це питання і ухвалив, що для того, щоб оскаржити дії поліції все ж таки доведеться заплатити. Йдеться про суму еквівалентну 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб. На сьогодні це 536,8 гривень.

Популярні новини зараз
Змінили вимоги до стажу: майбутня пенсія буде більше очікуваного ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

Поліція, авто, скріншот: YouTube
Поліція, авто, скріншот: YouTube

Таким чином, сума судового збору у ряді випадків може перевищувати суму штрафу. Користуючись цим, співробітники поліції стали частіше незаконно притягувати водіїв до відповідальності, розуміючи, що останні можуть вважати безглуздим оскарження штрафу.

Вирішити цю проблему намагаються у Верховній Раді, зареєструвавши законопроект №3424 про звільнення від сплати судового збору через оскарження штрафів ПДР. Однак, до другого читання документ так і не дійшов.

Нагадаємо, список заборонених 10 речей в авто для українських водіїв: запам'ятай і не буде витрачати.

Раніше повідомлялося, ціни злетять до 80 тисяч гривень: українців попередили про різке подорожчання індивідуальних автономерів.

Також, від 3 до 30 тисяч гривень: українців каратимуть великими штрафами.