Дивовижні подібності є у ЗАЗ-965 та Mitsubishi 500. Це справді культові автомобілі. Проте, долі у них абсолютно різні. На превеликий щастя, український "Запорожець" зміг завоювати серця мільйонів людей і довгі роки залишався в лідерах продажу.

Японія після Другої світової війни презентувала свою власну інтерпретацію знаменитого "Запорожця", представивши на автомобільній сцені Mitsubishi 500, пише Hyser.

Японський "Запорожець", скріншот: YouTube
Японський "Запорожець", скріншот: YouTube

Ця модель стала важливою віхою для японського бренду, як його перший оригінальний автомобіль. До випуску Mitsubishi 500 компанія виробляла лише дві ліцензійні моделі, а саме Fiat Zero та Генрі Дж.

Японський "Запорожець", скріншот: YouTube
Японський "Запорожець", скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Був кашель і смерділо з рота: медики ледве врятували чоловіка, у якого в горлі оселився тарган ПриватБанк блокує гроші пенсіонерів Вистачить на кілька буханок хліба: пенсіонерам доплатять у вересні 570 гривень У платіжках будуть нові суми: українців попередили про зміни у тарифах
Показати ще

На вигляд Mitsubishi 500 помітно нагадував ЗАЗ-965 з України. Обидва автомобілі дебютували 1960 року. Однак період виробництва Mitsubishi 500 був відносно коротким і завершився до 1962 року. Навпаки, "Запорожець" продовжував вироблятися до 1969 року.

Спочатку задумана як післявоєнна відповідь Японії на народний автомобіль, Mitsubishi 500 не досягнув очікуваної популярності, і в тому ж році його швидко змінив Colt 600. Проте, дизайн Mitsubishi 500 зробив основний вплив на майбутні моделі автомобілів бренду.

Японський "Запорожець", скріншот: YouTube
Японський "Запорожець", скріншот: YouTube

Під компактним зовнішнім виглядом Mitsubishi 500 розташовувався позаду двоциліндровий двигун, доступний у двох варіантах: об'ємом 493 або 594 куб.см і потужністю 21 або 25 кінських сил відповідно.

Цей агрегат агрегатувався з триступінчастою механічною коробкою передач. Маючи мініатюрну довжину 3160 мм та вагу 490 кг, Mitsubishi 500 вдало втілив концепцію компактного автомобіля свого часу.

Нагадаємо, конструктор-самоучка створив унікальний міні-автомобіль з мотоциклетної коляски: спритний та економний.

Раніше повідомлялося, недорого, але багато: українцям презентували нову бюджетну "Таврію".

Також, такого українські дороги ще не бачили: умілець перетворив "Дев'ятку" на лютий всюдихід.